A tél utolsó lehelete – avagy képek a falon

A tél utolsó lehelete – avagy képek a falon

Kis magyarázat a címhez. Téli tájképek készítésével bízott meg egy tihanyi hotel. (Panorama Hotel)

Főként a kikötői résznél kellett bemutatni a téli látványt mert sokan vannak akik ebben az időszakban a Balaton közelében sem járnak, így nem ismerik a tél szépségeit a kikötőben.

A cél az volt, hogy a fényképekből nagy méretű vászon nyomatok készüljenek amik a szobák falairól köszönnek majd vissza – kicsit hűsítendő majd a nagy nyári meleget :-).

Elkészültek a képek és mielőtt falra kerültek megnézhettem őket egy kupacban. Meg kell mondjam, nagyon tetszett a végeredmény. Egy csúcsminőségű művész vászonra nyomták őket, még a színeket is szinte tökéletesen sikerült vissza kapni. Ezt csak azért mondom, mert vásznon sokszor „elcsúsznak” a színek kicsit.  A 60*120 cm méret nagyon jól áll a képeknek.

 

A képek egy részét csak úgy tudtam elkészíteni, ha rámegyek a befagyott Balatonra. Kora reggeli órákban készültek a fotók, és Tihany ezen részén (Gödrös környéke) téli hajnalokon rendkívül kevesen járkálnak. Ráadásul a Balcsi pár nappal előtte „állt be” stabilan, de nem volt javasolt még rámenni. No, így kicsit azért izgultam mert ha ott akkor beszakadok sok segítségre nem számíthattam. Szép lassan mentem, próbáltam megnézni mindig, hogy elbír-e majd a jég. A part közelieknél annyira nem is féltem de mikor beljebb mentem, hogy a szépen torlódott jeget össze tudjam fotózni a hotel épülettel, akkor elkezdett hangokat adni a jég közvetlen alattam, nem vagyok az a félős gyerek, de ettől azért kicsit begazoltam. Aki hallott ilyet, tudja milyen…   Nem is mentem beljebb, inkább szedtem a lában kifelé 🙂

 

M