A Világítótorony – képes beszámoló I. rész – Naplementéig…

A Világítótorony – képes beszámoló I. rész – Naplementéig…

Jó ideje kinéztem magamnak ezt a világítótornyot. Azért tetszett, mert olyan igazi tengeri/óceáni kinézetű. Úgy tudom, hogy itt a Balatonon ilyen forma világítótorony nincs. Vagy ha van, akkor nem ennyire fotogén a környezete, tájolása – másként tudnék róla szerintem.

Szerencsére ez sincs messze, csak a Fertő-tó kis településéig kell menni, Pátfalu/Podersdorf a neve. (itt) Elég hirtelen döntöttem úgy, hogy most megyek, mert egy fix programom hirtelen megváltozott így lett pár nap szabadidőm. Az időjárás pont megfelelőnek ígérkezett. Gyorsan csomagoltam, bepakoltam az öreg kis lakókocsimba és indultam is. Körülbelül 170 km ide, ami nem sok, de a caravannal nem lehet sietni. 🙂

Oda is értem délután kettő körül. Füreden sem volt meleg, de azért ott hidegebb volt jó pár fokkal és a szél is fújt. Jeges. Leparkoltam egy üres parti parkolóban és  rögtön befűtöttem a lakókocsiba. Tudtam, hogy nem kicsit fogok átfagyni estig – jól fog az jönni. Felöltöztem melegen és elsiettem felfedezni a helyet. Egy perc séta és már előttem is a téma, amiért jöttem:

NI7A7108_resize

Szép kis jég kupacokat láttam a parton a tavon pedig a befagyás-olvadás-befagyás jeleit aminek örültem mert tudtam, hogy az egyenetlen fagyás szép fénytöréseket fog mutatni lapos fényben. Elsétáltam a mólón, ki a toronyig. A napsütés és a kék ég gyönyörű hideg/meleg kontrasztot adott  ebben a környezetben, ami engem már ekkor felvillanyozott szépségével, alig vártam a naplemente időszakát.

Visszamentem a mobil lakóházamhoz  és készítettem egy gyors ebédet. Nahh, ne valami FineDining menüsorra gondoljatok, csak simán főztem virslit 🙂 és ittam nesKávét utána 🙂 . Mindegy, higgyétek el nekem, fenséges volt!

Ezalatt az idő alatt a napocska is tette napi rutinját és szépen horizont közelébe ereszkedett. Összekészítettem a felszerelésemet, jól felöltöztem megint és mentem ki a mólóra. A lemenő nap eszméletlen szépen hozta mindazt, amit bejáráskor elképzeltem. A fény bukdácsolt a feltüremkedett jég egyenetlenségeken és a különböző módon fagyott felületek mind más színben játszottak. És ott magasodott a világító torony! Innentől kezdve annyira el voltam foglalva a fotózással, hogy fel sem tűnt a -6 fok+jeges szél kombó.

NI7A7155_resize

Vittem magammal a kis Fuji X-E1 masinát is egy halszem optikával, hogy néhány érdekesebb bár optikai értelemben torz képet is csináljak . Nem tetszik ez mindenkinek, de például nekem igen 🙂

DSCF1377_resize

És mutatom a naplemente előtti képeket galériában (vegyesen Canon 5D MKIII és Fuji X-E1 gépekkel):

Naplemente után megváltoztak a fények, persze maradtam egészen sötétedésig. De erről a következő bejegyzésemben számolok be. 🙂

Ha biztosan szeretnél értesülni erről a megjelenéskor,  akkor kérlek a Facebook oldalam Tetszik gombját nyomd meg, hogy követni tudj.

A bejegyzéshez hozzá is szólhatsz itt, vagy  a Facebookon – érdekel a Véleményed!

 

üdv,

M