Csehországi dombocskák

Csehországi dombocskák

Egy nagyra tartott fotós  barátom jóvoltából átsuhanhattam Csehország eme icipici szegletén, ahol ilyen a táj. Láttunk már más fotósoktól is hasonló képeket – főleg Lengyel tájkép fotósoktól – de érdemesnek tartottuk felfedezni ezt a részt személyesen is, és a mi látásmódunkkal feldolgozni.

Sajnos nagyon kevés idő maradt a fotózásra, valójában ez a terület megérne többszöri egy hetet, évszakonként mondjuk…

Ez az alkalom inkább csak feltérképezés volt. A fények sem fogadtak kegyeikbe, de ez nem szegte kedvünket. Azt gondolom ez a terület még így is lélegzet elállító.

Kevés hely van ahol ennyire jól fotózható, teljesen valószínűtlenül váltakozó ívek, formák, színek keverednek. Persze például Toscana ilyen, csak az kissé messzebb van nekünk Magyaroknak.

Az a jó, hogy nem sok zavaró település vagy emberi építmény kerül a képekbe, mert elég nagy területen csak mezőgazdasági kultúra van.

Biztos visszatérek néhány napra ide, mert ha a földeken megjelennek a zöldek, sárgák, és ezeknek árnyalatai, az csodaszépen feldíszíti ezeket az dombocskákat…

A felszerelés amivel készültek a képek lehet kicsit meglepő lesz, mert általában ha tájkép, akkor ugye széles látószögre gondolunk elsőre. Legalábbis én.

Ezek a képek egytől-egyig tele objektívvel készültek, plusz polár és GND szűrőkkel. Néhánynál pedig egy meleg szűrő került az objektív elé.  ( Canon 5D MKII + 70-200 f/2,8 IS USM I.  + Manfrotto tripod)

 

Lássuk a képeket:

 

Ha tetszenek a képek, habozás nélkül oszd meg a facebookon és természetesen nagyon örülök a megjegyzéseknek, lájkoknak is!  🙂

üdv,

M