Hajnali jegyes fotózás Vikivel és Petivel

Hajnali jegyes fotózás Vikivel és Petivel

Vikit már fényképeztem, bár csak vendégként barátnője esküvőjén néhány éve. Ő segített a fotózáson, ha jól emlékszem – az a kép amit akkor Ő világított egy ajtó mögül, még mindig az egyik referencia képem… :-))

Most eljött az Ő idejük is Petivel, és azt találtuk ki, hogy hajnalban fogunk jegyes fotózni, mert az milyen romantikus 🙂

Megnéztem mikor is kel a nap és kiderült, hogy 4.47-kor.

Hááát, ekkor kicsit meginogtam, mert ahhoz, hogy a helyszínen legyünk a Balcsi partján erre az időpontra, ahhoz igencsak korán kell kelni. Végül a tihanyi kikötő környéke lett a pontos helyszínünk, mert onnan jól látszik a part szegélyhez képest a napkorong amikor előbújik.

023_vipe_esess_resize

Vikiék hoztak bögrét és harapnivalót én pedig forró kávét itthonról 🙂 mert a szállodában ahol laktak hajnali négykor nem olyan egyszerű azt szerezni 🙂

014_vipe_esess_resize

Az első képek még hajnali derengésben készültek. A napocska még aludt, de a fényeit a horizonton túlról már lehetett érzékelni. Percről percre több és egyre melegebb színek jelennek meg ami élőben csodálatos! (remélhetően képen is)

Aki még nem vette a fáradságot, hogy napkeltét nézzen a Balaton parton, annak szívből ajánlom, hogy egyszer tegye meg. Teljesen más a hangulata mint a naplementének. A színek összetétele is más és az egésznek a hangulata/érzete is.

Néhány képet készítettünk a derengésben mert pillanatok alatt áttörte a nap a horizontot. Ezután már kényelmesebben fényképezhettünk, stabilabb kora reggeli fényben.

A korai kelés ellenére mindhárman jól éreztük magunkat, nagyon feltölti az embert a természet ébredése! (de lehet az a két bögre kávé csak… :-)))  )

Itt egy kis képes összefoglaló:

 

M