Magyar MarlboroMan – Cowboy a balatonszőlősi dombok között…

Magyar MarlboroMan – Cowboy a balatonszőlősi dombok között…

blog_2_resize

Hasonló feeling képeket készítettem nem túl régen, csak ott az ‘amerikaiautós’ élet érzést próbáltam kicsit bemutatni. ( http://www.pelso-photo.com/?p=2843 )

Most egy régen tervezett fényképezésre került sor. Attilát régóta ismerem, de csak kb. egy éve láttam meg először cowboy szerelésben. Azonnal tudtam, hogy szeretnék  képeket készíteni róla, istállós és természet közeli környezetben.

Ő az Egyik vezetője (mert többen csinálják közösen a lovardát) a Balatonfüredi Lovas Klubnak, aminek istállója és területe Balatonszőlősön van festői környezetben.

blog_1_resize

Időben kimentem a lovardába, hogy kicsit át tudjam venni a hely szellemét, körbenézzek, kifigyeljem a fényeket. Addig zajlott az élet, gyerekek és nem gyerekek jöttek lovagolni, oktatásra, terep lovaglásra…

Körülbelül a jó fényekhez igazítottuk a fotózást, sikerült is pont úgy végezni a kötelező teendőkkel Attilának. Átöltözött a Cowboy gúnyába, felnyergelte Parázs nevű szép lovát – persze western nyereggel és kantárral.

blog_3

Úgy terveztem, hogy készítünk portré képeket az egyik istálló mélyén – széna, nyergek, fa ajtó és szép beszűrődő súroló fényben – majd kint lovagolósat párat aztán naplementés sziluettest – utána pedig prérin tüzet rakós lovas pihenős magányos farkasos feeling képeket – kék órában. Bátor terv erre a szűk idő intervallumra amiben a megfelelő fény van, de gondoltam majd mindenből kicsit csinálunk…

Ehhez persze előre kinéztem a helyet, oda készítettem tűzifát és kedves segítőm Kolos még vizet is hozott, hogy majd a tüzet eloltsuk a végén. 🙂

Alábbi galériában nézhetitek a képekből a válogatásomat, ahol minden témából tettem be képeket.

Attila és Parázs kapcsolata láthatóan nagyon mély, szeretik egymást. Mindent amit kértem, azonnal meg tudtak csinálni, annyira jól együtt működnek – biztos sok munka van mögötte :

Az egészen biztos, hogy sokunkhoz közel áll a képek által sugárzott életstílus. Talán gyermek korunkban olvasott western regények jeleneteit sikerült képpé formálni és ezzel még közelebb jutni álmainkhoz…

 

A téma teljes kidolgozása természetesen igényelne még egy alkalmat, többféle – azóta eszembe jutott beállítással – de én azért elégedett vagyok az eredménnyel ami született.

Köszönöm szépen a lehetőséget Attilának és persze Timinek, Kolosnak az asszisztenciát 🙂 !

 

( tech. data: Canon EOS 5D Mark II + főleg fix fényerős optikák, néhánynál a 70-200 F/2,8 IS USM volt )

 

M