Oldsmobile Feeling – Vigyázz! Fertőző! (Steven Rogers portré képei)

Oldsmobile Feeling – Vigyázz! Fertőző! (Steven Rogers portré képei)

Steven hobbyja az öreg amerikai kocsik és az azokkal való cirkálás. Biztos vannak, akik nem értik, mi ebben a jó… öreg benzin zabálók, mondják sokan.

Ez valószínű csak addig tart, amíg be nem huppansz egy ilyen autó vezető ülésébe. A fotózás után megkérdeztem, nem vezethetném-e egy kicsit az autót. Dehogynem, gyere mennyünk egy kört – mondta Steven!

Körbenézel és mindenhol króm, fa, bőr, kicsit szögletes, finom puha plüss kárpittal. Még ekkor sem igazán érzed, de elindul benned valami. Alig mertem elindítani.

Elfordítottam a kulcsot, azonnal beindult a 4 literes erőmű. Hozzá értem a gázpedálhoz egy picit, és abban a pillanatban elvesztem. Beszippantott.

Olyan, mai autókhoz szokott ember számára ismeretlen érzés fogott el, ami elmondhatatlanul bizsergető. Olyan mélyen morajló SUB-ok jönnek a rendszerből amibe a tested beleremeg. Körbevesz a nyers erő, ami közben mégis simogat. Furcsán jó érzés.

Elindultunk, a kormány hihetetlenül könnyen járt, kezes volt. Ablak le, bal kéz félig ki, szemüveg fel… Meglepődtem, hogy egy 26 éves autót ennyire jó érzés vezetni. Az autó ringott az út felett puhán, de mégis érezhető volt a tömege. Hamar rájöttem, hogy ezzel az autóval nem kell sietni. Nyugodtan alapjárat körül kell vele cirkálni a városban. Ez az az érzés ami sok-sok férfit rabul ejthet – Vigyázz! Fertőző!

Ezután az autókázás után értettem meg igazán, mi az az  Oldsmobile Feeling és teljesen értem Steven ragaszkodását ehhez a stílushoz. Valószínű sok más régi amerikai autómárkánál hasonló lehet az érzés…

 

M