Stég-sztráda Bokodon

Stég-sztráda Bokodon

Régóta terveztem, hogy készítek fényképeket ennél a tónál. Nagyon jó fotó téma a sok girbegurba közlekedő stég-ösvény.

Persze nem én vagyok az első és az utolsó sem, akit meg ihletett ez a téma. Mondhatnánk azt is, hogy agyon fotózott a hely, de én szerettem volna saját képeket mindenképpen.

A minap eljött az idő, és  felkerekedtem. Úgy terveztem, hogy ott is alszom, mivel esti képeket is akartam készíteni – kényelmesebbnek tűnt ott kempingezni a tóparton, mint hazajönni őzeket kerülgetve…

20140309_171207

Ez a tó valójában az Oroszlányi Erűmű hűtő tója. Tehát mesterséges. 1960 körül lett kész és a feladata az erőmű hűtése, emiatt nem is nagyon fagy be – de beszéltem egy helyivel, aki elmondta, volt olyan, hogy vékony jégréteg kialakult amikor tartósan volt -20 fok. Korizásra persze nem alkalmas.

Érdekelt, hogyan alakult ki ez a stég labirintus és a kis házikók. Egy horgász mesélte el, hogy horgásztóként üzemel most a tó, az erőműtől bérlik a helyeket (területet) és mindenki saját magának építi a házikókat.

Hosszú évek alatt alakult így ki ez a látvány. Látszik is a stégeken, hogy van régi és újabb – a deszkák árulkodnak. A halakat úgy telepítik, de van már szaporulat is persze.

IMG_6536_resize

Fotóztam részleteket, hangulatokat, látvány képeket. Fotóztam délutáni fényben, lemenő napnál és este is.   🙂

Nézzétek meg ezt a kis galériát:

( tech. data.: Canon EOS 5D MarkII + 24-70/2,8 +70-200 2,8 IS USM I. + Sigma 17-35 EX)

 

M