Új vízeken – Ételfotózás

Új vízeken – Ételfotózás

 

crop

Régen szeretnék jó ételfotókat készíteni. Úgy értem szakmai szemmel is jót, mert általában egy közepesnél rosszabb kaja fotót is agyon „lájkolnak” azt tapasztalom.

Alap szinten tudtam, hogyan kell, de azt is tudtam, hogy ezen egy hozzá értő többet nevetgél magában, mint a Bödőcs Tiboron. 🙂

Keresgéltem, hol lehet felszippantani  magasabb szintű tudást erről. Magyarországon vannak workshopok, ám ott csak az alapokat mutatják meg, ráadásul vannak kb. 5-10-en a csoportokban… Ezt nem akartam, mert az esküvő workshopokon is pont ez a baj, sokan vannak és valójában egy bizonyos tudás szint felett már nem igazán adnak olyan pluszt ami „megérné”. Nem személyre szabott és nem elég mély. Kezdőknek kiválóak, félre értés ne essék!!!  (Hálás is vagyok Schram Andrásnak, Jaksa Tímeának, Szipli Tamásnak…)

És akkor jött a megoldás. Egy fotós kollégám be ajánlott Balogh Tamáshoz. Tamás megnézte mit csinálok, és elmondta mik a feltételek, hogy tanulhassak nála. Persze megfelelt minden, örültem, hogy egyáltalán szóba áll velem. Jahh, ki Ő? Gyakorlatilag Magyarország legjobb étel és tárgy fotósa. 🙂 (www.fotodastudio.hu)

Nagyon örültem és nagyon vártam a képzést. Nem kevés energiát kellett bele fektetnem,  de életem egyik leghatékonyabb „iskolája” volt, azt kell mondjam. Fontos, hogy a képzésen csak én voltam egyedül. Ez igencsak hatékonnyá tette.

A munkám sajnos nem tette lehetővé, hogy a házi feladatokat elkészítsem, amiért meg is kaptam a beosztásom, de tényleg nem volt rá időm. Az élet viszont úgy hozta, hogy élesben használhattam a tanultakat a Gurmi ételfotói készítésekor, nem sokkal a képzés befejezése után. (www.gurmi.hu)

Szerencsére Tamás Mester nagyon megdícsért, betudtuk utólagos háziknak 🙂  Ötöst kaptam 🙂

Nem is írok többet, inkább mutatok néhány képet a témában:

 

 

Itt szeretném megköszönni Balogh Tamásnak a szigort, a türelmet, a maximalizmust. Nem csak étel fotózni tanultam meg, gazdagabb lettem egy baráttal.

Köszönöm!

 

M