Végre süt a nap!

Végre süt a nap!

Úgy volt, hogy kinéztem az ablakon… Látom végre süt a nap, néhány felhő kószál az égen, időm is van éppen. Felkerekedtem, hogy készítek néhány tájképet itt a Balaton körül – saját szórakoztatásomra.

Neki is indultam, Szigliget előtt icipicivel láttam meg az útról ezt a szép jelenetet. A képen a Szent-György hegy látható.

A déli parton meg akartam nézni Balatonberénynél a Csicsergő szigetet, már régebben kinéztem ezt a helyet. Valószínű amíg kisebb volt a víz szint jobb lehetett fotós szempontból, most nem találtam kedvemre való néző pontot.

Viszont a sziget sarkáról ezt láttam:

Meglepődtem, hogy van még jégkása a Balcsin, azt hittem már teljesen felolvadt. Még pár nap és eltűnik…

Elindultam visszafelé és Keszthely előtt hirtelen ez tárul elém. Megálltam és hamar lefényképeztem, mi baj lehet belőle :-).

Amint ott fényképezek, megállt egy autó és egy kedves fiatalember érdeklődött, hogy vadkár-e, hogy itt az út szélén vész villogózok. Mondtam szerencsére nem, csak készítek erről a látványról egy fényképet. Kiderült, hogy a terület gazdája, és szomorú, hogy ekkora a víz a területen. Így tud a szomorúság örömet okozni… (neki is tetszett a kép)

 

Mentem is tovább, mert kiderült, egy jó barátom éppen Szentbékkálára igyekszik csillagokat fényképezni a kőtengerhez. Meg is látogattam és együtt fotózgattunk néhány órácskát.

Tízenegy is elmúlt már, amikor elindultam hazafelé. Sok vadat láttam útközben, de szerencsére nem kerültem velük közelebbi kapcsolatba :-). Nem szeretek vidéki utakon éjjel közlekedni…

Jó kis délután volt, remélem lesz alkalmam máskor is hasonló idő töltésre

 

M

 

tech. data:  Canon EOS 5D Mark II gépváz, Sigma 24/1,8  , Canon 15/2,8  fisheye és a fasoros képnél Canon 70-200/2,8 IS USM.