Egyre elterjedtebb az az igény, hogy a legjobb esküvői képekből igényesen összeszerkesztett, az esküvő napján történteket bemutató összeállítás szülessen.
Ez többféle módon történhet, amit röviden az alábbiakban szeretnék bemutatni.
1. Fotókönyv. Ez szinte mindenki számára könnyen elérhető, csak be kell ütni a keresőbe, hogy „cewe” vagy „ihb digital”, hogy a legismertebbeket említsem. Itt egy célprogram segítségével mindenki összeállíthatja a saját kis fotókönyvét, amit könyvkötészeti papírra kinyomtatnak, majd kemény lapok közé bújtatnak. Voilá, máris kész…

2. Fine Art Album. Ez a kevésbé ismert, avatatlan szemek vagy felületes nézelődők sokszor összekeverik az első pontban felvázolt termékkel. A Fine Art Album kevésbé ismert, mert jóval drágább, sokkal több benne az élő munka, ennek megfelelően a sima fotókönyvnél jóval igényesebb kiadványt jelent, amit nem sorolhatunk a tömegtermékek közé.

A Fine Art Albumok készítése az esküvői fotó szolgáltatások csúcsterméke, a fotósok egyik büszkesége!

Ezeket az albumokat az egyedi, a képekhez alkalmazkodó képösszeállítások jellemzik úgy, hogy közben bemutatják az esküvő legszebb pillanatait, többnyire képzőművészeti igényességgel tervezett grafikai megoldásokkal.
Az album lapjait a legmodernebb laborgépeken lézerlevilágítással készült, kb. 1 mm vastagságú karton hordozóra préselt képek alkotják. Az album kinyitva teljesen síkra nyílik, kötészeti rés nélkül, így a képeket szerkesztéskor, gyakran egyik oldalról a másikra átfutó módon, még látványosabban lehet bemutatni. (akár 60×30 cm-es méretekben is!)
A fotókönyv és a Fine Art Album közötti óriási minőségi különbség miatt én kizárólag Fine Art Albumokat készítek. Egy esküvői képanyag utómunkája rendszerint több mint 25 munkaóra, a szívem szakadna, ha igényes munkámat silány nyomattal tönkretenném.
A fentieket néhány képpel megpróbálom illusztrálni, de egy ilyen Album kimagasló minőségét csak élőben lehet igazán látni és élvezni.

Képek az albumokról kívülről:

 

Mutatok néhány általam készített album lapot is:

 

Vélemény, hozzászólás?